May 31, 2007

VIII Reunió Anual de Xarxes del CIDEM

Ascamm va participar el passat dimarts 29 de maig a la VIII Reunió Anual de Xarxes del CIDEM.

A més de servir de punt de trobada de tots els centres, la jornada serveix per conèixer experiències d'altres països, empreses i saber les polítiques que les administracions estatals i autonòmiques duran a terme en matèria de Recerca, Desenvolupament i Innovació.

Ascamm també hi era present a través dels projectes "Industrial Controllers" i "MATE O.D." que han servit per connectar les experiències de recerca de diferents regions europees.
La jornada va ser inaugurada pel Sr. Joan Comella, director de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, qui parlà de la bona qualitat de la recerca feta a Catalunya. Aquesta afirmació està respatllada pels indicadors de publicacions i cites en articles científics. En canvi, el nombre de patents i noves empreses creades a partir de resultats de la recerca està molt lluny encara dels països liders d'Europa i el món.
Durant les sessions més industrials, representants de Telefonica I+D, Ecotècnia, Soler&Palau i Tratamientos Térmicos Carreras van explicar les seves necessitats en recerca bàsica i aplicada.
En aquest sentit, des de Soler&Palau es va citar la nova visió de producció, remarcant el rapid manufacturing com un àmbit tecnològic d'interès per les empreses industrials que mantinguin centres de producció a Catalunya i Europa.
Per part de TTC es va reconèixer l'excel·lent labor dels centres tecnològics, citant entre d'altres a AIN i Ascamm.
La jornada es va acabar amb la presentació del model de centres d'excel·lència d'Ontario a càrrec del Sr. Mark Romoff. Ascamm, que recentment ha visitat la regió d'Ontario, veu positivament l'acostament tecnològic cap aquella regió del Canadà per raons com el teixit industrial, els sectors motrius -automoció, bens d'equipament i biosanitari- i l'oferta tecnològica dels centres de recerca i desenvolupament. Per això s'estan iniciant col·laboracions i intercanvis amb entitats de prop de Toronto.
Finalment, des del CDTI es van recordar els resultats que Espanya ha tret del VI Programa Marc, on per exemple Ascamm ha estat motor de generació de projectes i retorn econòmic.

Aquest fet beneficia sobretot a les empreses del sector manufacturer i productiu en tant que permet avançar en l'estat tecnològic.

1 comments:

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.